Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/buysport.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Padelketchere i høj kvalitet | Se vores store udvalg lige her - Buysport .dk
Fri fragt ved ordre over 1000 kr.
Søg
Close this search box.

Padelketchere

En padelketcher er som nævnt oftest lavet af carbon, kulfiber og glasfiber. Den vejer typisk omkring 350 gram. Oftest har man en snor om grebet til at tage rundt om hånden så man ikke risikerer at tabe sin padelketcher og måske ramme sin makker eller modstander med den. Hvis du er nybegynder og endnu ikke har den bedste teknik og føling med bolden, er en padelketcher med en glat overflade rigtig fint. Hvis du er mere erfaren og godt kan lide at lave skru med bolden eller ”slice” den, så kan du med fordel købe en padelketcher med en mere ru eller mønstret overflade, så spin er lettere at lave med bolden.

Produkter

Hvad er padel tennis?

Padel er en relativ ny sport som har vundet meget frem de senere år – også i Danmark. Padel er i sin moderne form en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden. Padel, tidligere benævnt padel tennis er en blanding af både tennis, squash og bordtennis. Man spiller typisk double, men det kan også spilles single, hvilket dog ikke forekommer så ofte. Din padelketcher er omdrejningspunktet, og der spilles med en bold der minder meget om en tennisbold. Dog er den lidt mindre og med mindre tryk.

Sporten er let at komme i gang med. Der findes efterhånden mange baner i Danmark, så du skal bare have lidt sportstøj og en padelketcher. En padelketcher kan man ofte leje de steder, hvor man har organiseret træning. Sporten kan dyrkes af alle hele året rundt og både indendørs og udendørs. Mange udendørsbaner har også monteret lysanlæg, så der kan spilles selv om det er mørkt.

Historie og udbredelse af padeltennis

Padel tennis blev opfundet i 1969 af Enrique Corcuera i Acapulco City, Mexico. Den første bane var ca. 25 meter lang og havde mure rundt om. Han hentede inspiration fra Platform Tennis og i sit sommerhus i Acapulco byggede han en lukket bane med høje vægge i enderne, lavere vægge i siderne, net i midten og de også i dag anvendte 10 meter i bredden og 20 i længden. I dag findes der padelklubber i hele Syd- og Nordamerika og Europa, og turneringer spilles i alle aldre. I Spanien er padel i dag den anden største sportsgren, kun overgået af fodbold. Her menes op mod 10 millioner mennesker at spille padel i over 1000 forskellige klubber. I Danmark nu har man et nationalt padelforbund. Danmarks første Padel-bane blev etableret i 2007 i Fredericia.

Banen til padel

Banen der spilles på er en blanding af en tennis og en squashbane. Som i tennis er der net på midten af banen, og som i squash er der en væg (her dog trådhegn og glas), der omringer banen, og begge dele bruges aktivt i spillet. Padelbanen er 10×20 meter. Det er cirka en tredjedel af størrelsen på en tennisbane.

Udstyr til padeltennis

Padel spilles med en padelketcher, der typisk er lavet af glasfiber, carbon og kulfiber. Størrelsen på en padelketcher er lidt mindre end en tennisketcher og er på størrelse med en squash ketcher.

De grundlæggende regler til selve spillet er forklaret herunder!

Serveregler i padeltennis

Spillet sættes i gang med en underhåndsserv. Man har en første- og en andenserv som i tennis. Bolden skal røre underlaget før spilleren slår til den. Der må ikke serves over taljehøjde. Både spiller og bold skal være bag serve- og centerlinjen, indtil bolden er ramt. Parene skiftes til at serve for hvert parti.

Hvordan spiller man padeltennis?

Når bolden via din padelketcher først har ramt jorden én gang, må den gerne ramme glasvæggene, der omgiver banen – også på egen banehalvdel. Bolden må efter første kontakt med jorden også godt ramme hegnet på modstanderens banehalvdel, men ikke på egen banehalvdel. Bolden skal tilbage på modstanderens banehalvdel, inden den rammer jorden på egen banehalvdel anden gang.

Point i padeltennis

Der gives point til et hold, hvis:

 • Bolden rammer jorden på modstandernes banehalvdel mere end én gang.
 • Hvis en af modstanderne rammer bolden med battet mere end én gang.
 • Hvis bolden berører en modspiller i alm. spil.
 • Hvis bolden rammer hegnet på egen banehalvdel.

Point gives efter samme system som i tennis ”0, 15, 30, 40, parti”. Det vil sige at 6 partier giver et sæt og der spilles bedst af 3 sæt.

Padelketcher

Der er mange ting der gør Padel til en fantastiske sport:

 • Nemt og hurtigt at lære samt komme i gang med når blot du har en padelketcher
 • Det forbedrer din reaktionstid og reflekser
 • Det kræver mindre styrke og teknik end andre sportsgrene. Derfor er det lettere for børn og begyndere at komme i gang
 • Det er ikke så fysisk krævende som badminton, squash og tennis
 • Padeltennis er mere skånsomt overfor knæ, led og hofter end mange andre sportsgrene, da underlaget oftest er blødt kunstgræs og ikke hårdt trægulv. Der er heller ikke direkte fysisk kontakt til at give skader med mindre du løber ind i din makker
 • Det er en social sport, da det oftest spilles af 4 spillere
 • Padel har 2-3 gange mere effektiv spilletid end mange andre ketchersportsgrene på grund af rebounds fra væggene. Herudover bliver bolden stort set hele tiden på banen.
FÅ rabat
Bliv en del af BuyMore
Som medlem opnår du mulighed for at få store rabatter på produkter, som du selv er med til at bestemme.

De første 2 måneders medlemskab er gratis og derefter får du adgang til alle deals for kun 9 kr per måned.